وقتی پدر مخالف ازدواج است قانون چه می گوید؟
پاسخ : بر اساس ابتدای ماده 1043 قانون مدنی؛ «نکاح دختر باکره اگر چه به سن بلوغ رسیده باشه موقوف به اجازه پدر یا جد پدری اوست. »
دختری به اجازه پدر یا جد پدری برای نکاح نیاز داره که باکره باشه یعنی یا هنوز ازدواج نکرده و یا اگر قبلا ازدواج کرده، در ازدواج اول با او آمیزش نشده باشه. همچنین دختری که در اثر پریدن یا عملیات جراحی و امثال اینها بکارتش زایل شده، همچنان در حکم باکره است و برای ازدواج، اجازه پدر را لازم داره. بر اساس فتوای بسیاری از مراجع تقلید از جمله حضرت امام (ره)، آیت الله سیستانی و مکارم شیرازی، نکاح دختر بدون اجازه پدر یا جد پدری باطل است.
اما اگر پدر بدون دلیل با ازدواج دختر مخالفت کنه، طبق ادامه ماده 1043 قانون مدنی «... هرگاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند، اجازه او ساقط و در این صورت دختر میتواند با معرفی کامل مردی که میخواهد با او ازدواج کند و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده، پس از اخذ اجازه ازدادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید.»
بنابراین بهتره است که برای حفظ احترام پدر، سعی کنید رضایتش رو جلب کنید در غیر اینصورت میتونید طی دادخواستی به دادگاه خانواده، با معرفی کامل مردی که میخواید باهاش ازدواج کنید، از دادگاه درخواست صدور اجازه ثبت نکاح را دریافت کنید.
###