همه چیز در مورد ivf

باسلام. میخام همه چیز درباره ivf بدونم. خیلی میترسم.میشه بهم کمک کنین ممنون
پاسخ

با سلام

میکرواینجکشن یکی از روش های درمان ناباروری هست که عمدتا ‌در مواردی به کار می رود که اسپرم مرد از نظر تعداد تحرک یا شکل، کیفیت لازم را نداشته باشد.  در بعضی موارد پس چندین مرحله iui و عدم پاسخ به ان میکرواینجکشن استفاده می شود.

در موارد ناباروری بدون علت مشخص هم پس از درمانهای اولیه زمانی که پزشکتان صلاح بداند به سراغ میکرواینجکشن میرود.

در ناباروی با علت لوله های رحمی و بسته بودن لوله ها از این روش استفاده میشود.

در مراحل پیشرفته اندومتریوز یعنی stage۳ و۴ از میکرواینجکشن استفاده میشود.

در اختلالات تخمک گذاری و در کاهش ذخایر تخمدان هم از این روش استفاده میشود.

زمانی که نیاز به تشخیص های قبل از لانه گزینی باشد مانند PGD, PGS.

در نارسایی تخمدان یا زمانی که نیاز به رحم جایگزین وجود داشته باشد نیز از روش استفاده میشود.

مراحل انجام عمل

مرحله اول:

به طور کلی در این روش، یک اسپرم در محیط آزمایشگاه داخل یک تخمک تزریق می شود که به دنبال آن لقاح و تقسیم سلولی صورت می گیرد و جنین تشکیل می شود.

میکرواینجکشن نیز مانند IVF شامل چند مرحله تحریک تخمدان،‌ تخمک گیری، تزریق اسپرم داخل تخمک و لقاح و انتقال جنین است. در مرحله اول برای تحریک تخمدانها، از داروهای هورمونی استفاده می شود. تزریق عضلانی آمپول HMG تخمدانها را برای رشد فولیکول تحریک می کند و تزریق عضلانی آمپول HCG باعث بلوغ تخمک ها و انجام تخمک گذاری می شود.

مرحله دوم:

در مرحله دوم عمل تخمک گیری با یکی از دو روش لاپاراسکوپی یا با مشاهدات سونوگرافی از طریق واژینال امکان پذیر است که معمولا این کار با استفاده از روش دوم انجام می گیرد. در روش دوم نیازی به بیهوشی نیست و با یک بیهوشی کوتاه مدت یا بی حسی موضعی قابل انجام است. با استفاده از دستگاه سونوگرافی پزشک فولیکول ها را مشاهده می کند و با سوزن های مخصوص مایع فولیکولی همراه با تخمک کشیده می شودکه به این عمل اصطلاحا پانکچر می گویند.


در مرحله سوم:

ابتدا سلولهای دور تخمک به کمک آنزیم جدا می شود سپس اسپرم به داخل تخمک تزریق می شود. در عمل میکرواینجکشن نیز برای افزایش درصد موفقیت چندین تخمک لقاح می یابد لذا تعداد جنین های تشکیل یافته زیاد است که اگر این جنین ها کیفیت مطلوبی داشته باشند تعدادی از آنها با صلاحدید زوج منجمد و نگهداری می شوند تا در صورت نیاز برای بارداری های بعدی از این جنین ها استفاده شود.

در مرحله چهارم:

و پایانی نیز نیازی بیهوشی عمومی نیست. جنین به وسیله یک کاتتر به داخل رحم منتقل می شود و یکی دو ساعت بعد از انتقال جنین بیمار مرخص می شود.

همچنین موارد زیر توصیه می شود:

  • ادامه داروهای تیروئید برای عزیزانی که بخاطره مشکلات تیروئید داروهای مربوطه را استفاده می کنند.در زمان انتقال جنین و بعد از انتقال هم لازم است.
  • ادامه داروهای تیروئید برای عزیزانی که بخاطره مشکلات تیروئید داروهای مربوطه را استفاده می کنند.در زمان انتقال جنین و بعد از انتقال هم لازم است.
  • رژیم غذایی خاصی بعد از انتقال وجود ندارد فقط مصرف میوه ها و سبزیجات به میزان کافی در حدی که فرد مبتلا به یبوست نشود کافیست.

موفق باشید

سالن عقد تهران

لطفا کمی صبر کنید...