افسانههای متعددی درباره قهوه وجود دارد که «قهوه سرد زیبا میکند» در صدر آنهاست. این نظریه ریشه در دوره باروک دارد؛ در آن زمان رنگ پریدگی بیانگر ثروتمند بودن و تعلق داشتن به طبقات بالای اجتماعی بود، در نتیجه چهرهها به صورت رنگ پریده آرایش میشدند؛ همچنین از رژ لب تند قرمز که کنتراست مناسبی با آن آرایش داشت نیز استفاده میشد اما از آنجا که لوازم آرایش در زمانهای گذشته فوقالعاده بیکیفیت بودند بیشتر از قهوه سرد استفاده میشد تا بخار قهوه باعث خراب شدن آرایش نشود و ثابت بماند. بنابراین نوشیدن قهوه تلخ، سرد یا گرم کاملا سلیقهای است و هیچ ربطی به زیبایی ندارد.
یک ادعای باستانی
می گویند رسوب قهوه تازه مهمترین عنصر لایهبرداری پوست است. ابتدا بگذارید رسوب کمی سرد شود تا دمای مطلوبی پیدا کند؛ سپس آن را با همان میزان ژل شستوشوی بدن ترکیب کنید و ترکیب به دست آمده را روی پوست بمالید. این عمل باعث رفع خشکی پوست و همچنین تحریک و تقویت پوست و بافتها میشود. به جای ژل شستوشوی بدن از شیر یا آب معمولی نیز میتوانید استفاده کنید زیرا شیر چربی پوست را تامین و آن را نرم و لطیف میکند. یک سوم شیر یا آب به دوسوم رسوب قهوه اضافه کنید تا ترکیبی با غلظت مناسب به دست آید. رسوب قهوه را چند دقیقه روی موضع بمالید سپس بخشهای تحت درمان را با پوشش پلاستیکی بپوشانید تا گرمای ایجاد شده روند بهبود را چند برابر تشدید کند.
برای پوست ظریف صورت رسوب قهوه را با روغن زیتون و کمی عسل ترکیب کنید و روی پوست صورت ماساژ دهید سپس بشویید. این عمل منافذ پوست را تمیز میکند و سبب درخشش پوست میشود.
واقعیت چیست؟
در سالهای اخیر تولید کنندگان مواد آرایشی در انواع کرمها، پمادها و شامپوها کافئین اضافه میکنند ولی وقتی به کتابهای علمی مراجعه میکنیم درباره خاصیت مرطوبکنندگی یا نرمکنندگی رسوب قهوه مطلبی وجود ندارد. استعمال موضعی قهوه در جوانسازی یا تغذیه پوست یا مو نیز نقش چندانی ندارد.
شیر معجزه می کند نه قهوه!
سالنهای زیبایی که درباره خواص گوناگون لایهبرداری پوست با قهوه خیلی تبلیغ میکنند از مخلوط قهوه با شیر یا مخلوط قهوه با روغن زیتون یا روغن نارگیل برای ماساژ پوست صورت و بدن استفاده میکنند. بنابراین خاصیت این نوع ماسکها به شیر یا روغن استفاده شده مربوط است نه خود قهوه. شیر به ویژه شیر ترشیده به خاطر داشتن اسیدهای آلی به نام آلفاهیدروکسی اسید، لایه شاخی پوست را حل کرده و پوست را لطیف و شاداب میکند. مالیدن دانههای قهوه روی پوست نمیتواند لایهبرداری مکانیکی یا اسکراب قابلتوجهی ایجاد کند.
شاید حساسیت هم بدهید!
لازم به یادآوری است که احتمال حساسیت به قهوه و ایجاد التهاب و قرمزی وجود دارد و بهتر است قبل از استفاده در کل بدن در سطح کوچکی از پوست برای نیمساعت آزمایش کرد و در صورتی که اگزما وجود نداشت با خیال راحت استفاده کرد.
شما تا به حال گول این تبلیغات را خورده بودید؟ اسکراب قهوه چه تاثیری بر پوست تان داشت؟