اگر شما هم جزو آن دسته از عروس خانم هایی بودید که قبل از ازدواج اعتقاد داشتند «من با خودش ازدواج می کنم نه خانوادهاش»، احتمالا حالا که زیر یک سقف رفته اید متوجه شده اید که خانواده همسرتان و مدیریت روابط تان با خانواده او چقدر می تواند روی روابط شما دو نفر اثر بگذارد و زندگی تان را شیرین یا تلخ کند. اگر می خواهید عروس محبوب خانواده همسرتان شوید و روابط تان را درست و اصولی تنظیم کنید تا هر دو طرف برنده باشید، این توصیه ها را از دست ندهید.
همسرتان را در موقعیت انتخاب قرار ندهید
شما و همسرتان در این بازی در یک تیم قرار دارید بنابراین اگر می خواهید روابط خود را با خانواده او درست و اصولی تنظیم کنید بهتر است همسرتان را در موقعیتی قرار ندهید که مجبور باشد بین شما و آن ها یکی را انتخاب کند. سعی کنید پیوندی را که میان همسرتان و پدر و مادر یا برادر و خواهرش وجود دارد درک کنید و فراموش نکنید که حتی اگر بعد از ازدواج صاحب بدترین و زهرآگین ترین پدرشوهر یا مادرشوهر دنیا شده باشید، باز هم این دو نفر پدر و مادر همسرتان هستند و پیوندشان گسستنی نیست.
ازدواج بازی فوتبال نیست که در هر نیمه یک برنده داشته باشد. پس در مواجه با پدرشوهر یا مادرشوهرتان، پشت همسرتان قایم نشوید و اجازه ندهید که او هم چنین کاری بکند.
شنونده خوبی باشید
گوش دادن را با جواب دادن و واکنش نشان دادن قاطی نکنید!
لازم نیست هر کاری را که والدین همسرتان از شما انتظار دارند انجام دهید اما بهتر است به حرف شان گوش دهید. آدم ها وقتی احساس می کنند که شما بدون شنیدن حرف شان، آن را نادیده می گیرید، بلندتر حرف می زنند تا این بار صدایشان را بشنوید!
برای روابط حد و مرز بگذارید
اگر می خواهید زندگی زناشویی موفقی داشته باشید باید از ابتدا حد و مرز روابط خود را با خانواده همسرتان مشخص کنید و در مورد اصولی که می خواهید زیر سقف خانه تان رعایت شود، با همسرتان به توافق برسید تا در مواجهه با خانواده همسر حرف تان دو تا نشود. لازم نیست مدام کوتاه بیایید تا صلح و صفا را حفظ کنید ولی لازم است که احترام خودتان و طرف مقابل را حفط کنید. در ضمن سفت و سخت به قوانینی که برای روابطتان گذاشتید بچسبید و مدام آنها را تغییر ندهید با این کار به دیگران نشان می دهید که باید به این قوانین احترام بگذارند.
همسرتان را جلو نیندازید
اگر قرار است نکته ای را به خانواده همسرتان اطلاع دهید یا مثلا به خواهر همسرتان بگویید بابت رفتاری که با شما داشته از دست اش دلخور هستید، این کار را مستقیماً انجام دهید نه اینکه همسرتان با به عنوان نفر سوم جلو بیندازید و او را واسطه کنید.
اگر چیزی در مورد روابط شما و خانواده همسرتان وجود دارد که آزارتان می دهد، آن را خیلی زود رفع و رجوع کنید. گاهی اوقات واقعاً ممکن است مشکلی در میان باشد و بعضی وقت ها موضوع فقط یک سوء تفاهم است.
خودتان را بشناسید
سعی نکنید خود را تبدیل به عروسی کنید که پدرشوهر یا مادرشوهرتان آرزویش را داشته است. مثلاً شاید مادرشوهر شما دوست داشته باشد عروس اش هر بار برایش کیک خانگی بپزد ولی اگر دوست ندارید لازم نیست خودتان را به دردسر بیندازید تا برای خوشایند او شیرینی پزی یاد بگیرید!
خونسرد باشید
در بسیاری از موقعیت های خانوادگی بهترین راه خونسرد ماندن و دور نگه داشتن خودتان از ماجراست به خصوص اگر شما نقشی در قضیه ندارید. اجازه دهید زمان بگذرد و خانواده همسرتان خودشان مشکلات شان را حل و فصل کنند.
عاقلانه رفتار کنید
بدیهی است که خانواده شما عاشق تان هستند ولی قرار نیست پدرشوهر و مادرشوهرتان هم همین احساس را به شما داشته باشند. قرار نیست آنها بهتر یا بدتر از خانواده خودتان باشند بلکه رفتار و فرهنگ و شرایط شان با آنچه که شما در خانواده تان تجربه کردید متفاوت است. شاید شما از لوبیاپلو با گوشت گوسفندی متنفر باشید اما هر وقت به خانه مادرشوهرتان می روید با یک دیس پر لوبیاپلو مواجه می شوید که مادر همسرتان برای خوشایند پسرش آماده کرده است. لازم نیست تنفرتان را هر بار نشان دهید یا احساس کنید این کار را عمدا انجام می دهد. شما می توانید بالغانه رفتار کرده و به جای اینکه شب تان را خراب کنید قبل از رفتن به خانه مادرشوهرتان یک ساندویچ کوچک بخورید.
مهربان باشید
شاید از شدت عصبانیت در حال انفجار باشید ولی لبخند زدن را جدی بگیرید. مطمئن باشید که خیلی سریع معجزه این لبخند را در روابط تان خواهید دید.