شرایط حقوقی خروج از کشور زن و حق حضانت فرزند

پرسش: دوتا سوال داشتم.اول اینکه یکسال و چهارماه از عقد و نه ماه از عروسی من می گذره. می خوام حق خروج از کشور رو از همسرم بگیرم و ایشون هم مشکلی نداره فقط می خواستم بدونم برای این کار باید به محضر ازدواج مراجعه کنیم یا دفترخانه های رسمی؟ سوال دومم اینه که ما هنوز فرزند نداریم، الان می تونم حق حضانت رو هم از همسرم بگیرم یا بعد از تولد بچه چنین چیزی ممکن می شه. ضمنا علاوه بر حق حضانت می شه حق ولایت رو هم از همسرم بگیرم یا نه؟ اگر امکانش بود و همسرم حق ولایت رو هم به من داد و اونوقت اگه خدای نکرده همسرم در قید حیات نبود بازم حق ولایت فرزندم با من هست یا پدر همسرم ذی حق می شه؟ ممنونم
پاسخ

پاسخ : در پاسخ به سوالات مطروحه توجه به نکات زیر ضروری است:
1. برای اخذ مجوز خروج از کشور باید با مراجعه به دفاتر پلیس + 10 فرم درخواست گذرنامه را دریافت کرده و با فرم مخصوص به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید. امضای همسر شما ذیل برگه و گواهی امضا در دفتر اسناد رسمی به منزله مجوز همسر برای خروج از کشور است.
2. حق حضانت متفاوت از حق ولایت است. ولایت بر فرزند متعلق به پدر یا جد پدری است و این حق قابل انتقال به غیر نیست. حق حضانت به معنای حق نگهداری و سرپرستی طفل است که متعلق به پدر و مادر است. اما اگر بین پدر و مادر طلاق واقع شود، در این صورت، حق حضانت طفل تا هفت سالگی با مادر و پس از آن با پدر خواهد بود، البته پدر می‌تواند ضمن عقد خارج لازم متعهد شود که در صورت وقوع طلاق، حق حضانت فرزند را به مادر فرزند بدهد، و این تعهد قبل از تولد طفل، بعد از تولد طفل و حتی پس از طلاق هم قابل تحقق است.
3. اگر پدر فرزند فوت کند، در صورتیکه جد پدری وی زنده باشد، ولایت بر فرزند مانند اذن در نکاح دختر باکره یا معاملات طفل بر عهده جد پدری است؛ اگر جد پدری هم زنده نباشد در این صورت، دادگاه تا رسیدن طفل به سن بلوغ و رشد(18 سالگی) برای وی قیم تعیین می‌کند که در صورت داشتن شرایط، به ترتیب مادر یا عمو یا هرشخص واجد شرایط دیگری که دادگاه تشخیص بدهد قیم طفل می‌شود. اما در هر صورت با فوت پدر، حضانت و نگهداری از طفل با مادر وی خواهد بود و همانطور که گفته شد حق ولایت و قیومیت متفاوت از حضانت است.

سالن عقد تهران

لطفا کمی صبر کنید...