تحریریه نوعروس / صفا صابری: حق دارید که برای انتخاب سالن زیبایی عروس دلتان شور بزند، پیدا کردن آرایشگاهی که چهره و موی شما را به زیباترین شکل ممکن آرایش کند، شاید کار ساده ای نباشد اما با دانستن یکسری نکات، میتوانید کلی ترین و مهم ترین اصول انتخاب آرایشگاه عروس را بدانید و یک انتخاب خوب انجام دهید، در این مطلب فرض برآنست که شما سالن زیبایی عروس خود را انتخاب کرده اید و امروز قرارست برای عقد قرارداد تشریف ببرید، پیشنهاد می کنم برای امضای قرارداد، عروس خانم به همراه مادر یا خواهر بزرگتر از خود به آرایشگاه برود و حتما پیش از امضاء متن قرارداد آرایشگاه زنانه را بخواند.
ما به شما کمک می کنیم تا در زمان عقد و امضای قرارداد، علاوه بر مفادی که از پیش در قرارداد ذکر شده است، حواستان به یکسری موارد مهم دیگری نیز باشد و آنها را در نظر بگیرید و بصورت کتبی درج کنید تا با خیالی آسوده، خودتان را در صبح عروسی، به سالن زیبایی عروس بسپارید و پرنسس زیبای مراسمتان باشید.
از آنجا که تمامی آرایشگاه عروس ها، قراردادهایی از پیش آماده و با فرمتی مشخص دارند، قطعاً قرارداد شما هم در همان فرمت های آماده، نوشته شده و به امضای طرفین می رسد. در این مواقع و با توجه به حساسیت های بالا، بهتر است تعهداتی که از طرف آرایشگاه ممکن است به هر دلیلی به درستی انجام نشود و موجبات ناراحتی تان را فراهم سازد، در همین ابتدا در قرارداد درج شود و برای آنها شرط فسخ و یا جبران خسارت اعلام گردد.
قراردادهای این چنینی (قراردادهای خصوصی) بر طبق ماده 10 قانون مدنی ایران و با توافق طرفین منعقد میگردد، در این ماده قانونی داریم که : " قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده اند در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد، نافذ و برای طرفین لازم الاجراست."
در قسمت اول این مطلب ذکر می کنیم که چه مواردی می بایست در قرارداد مکتوب شود و در قسمت دوم همین مطلب، بندهای حقوقی برای درج در قرارداد را اعلام می کنیم که به شما کمک می کند تا حق و حقوق خود را به عنوان یک طرف قرارداد (مشتری) ، بصورت مکتوب درج کنید و در صورت عدم ایفای آن ها توسط آرایشگاه (مجری) ، شرط فسخ و اخذ خسارت داشته باشید.
قسمت اول قرارداد با سالن زیبایی عروس
دقت نمائید که در قرارداد فی مابین شما و سالن زیبایی عروس، اطلاعات زیر بصورت دقیق ذکر شود (بسیاری از این اطلاعات در فرمت های قراردادهای آرایشگاه ها وجود دارد و شما می توانید بقیه موارد را در صورت عدم وجود در متن قرارداد، با توجه به این راهنما در هر دو نسخه قید کنید) :
- تاریخ عقد قرارداد (در بالای سربرگ قرارداد آمده است)
- شماره قرارداد ( در بالای سربرگ قرارداد آمده است)
- اطلاعات طرفین قرارداد : در این قسمت می بایست اطلاعات زیر در خصوص سالن زیبایی به عنوان مجری این قرارداد، ذکر شود ( نام آرایشگاه، نام مدیر آرایشگاه، شماره پروانه کسب، آدرس دقیق، تلفن ، شماره همراه مدیر ، نام میکاپ آرتیست و شینیون کار روز عروسی شما به همراه شماره تماس )
- روز و تاریخ مراسم شما
- ذکر ساعت شروع و خاتمه کار شما ( ساعت حضور و خاتمه کار شما در آرایشگاه حتماً ذکر گردد)
- در صورتی که روزی غیر از روز عروسی و برای انجام خدمات متفرقه دیگری می بایست به سالن زیبایی مراجعه کنید، حتماً تاریخ و ساعت مورد نظر جهت حضور شما در آرایشگاه در قرارداد ذکر شود. (خدماتی از قبیل اصلاح ابرو، بند صورت، رنگ مو، کوتاهی مو، پاک سازی پوست، اپیلاسیون، ماساژ، مش، صافی و کراتینه مو)
- تمامی خدماتی که در پکیج مورد توافق شما وجود دارد، در قرارداد بصورت موردی ذکر شود. (مثلاً آرایش پایه در اکثر سالن های زیبایی معمولاً شامل آرایش صورت، شینیون، مانیکور، پدیکور و فون بدن است، همه این موارد در قرارداد ذکر شود.) اگر علاوه بر اینها مواردی دیگر نیز در پکیج شما وجود دارد، بصورت دقیق قید شود، مثلاً اپیلاسیون، رنگ مو ، دوش رنگ و سولاریوم و ...
- اگر از مواد مصرفی خاصی (برند آرایشی خاصی) برای آرایش صورت و بدن شما می بایست استفاده شود، حتماً برند مواد مصرفی در قرارداد درج شود.
- نام میکاپ کار و شینیون کار شما در روز جشن عروسی می بایست بصورت واضح در قرارداد ذکر شود و اگر به هر دلیلی در روز جشن شما، یکی از این دو نفر بدون اطلاع قبلی به شما تغییر کرد، برای شما حق اخذ خسارت وجود دارد.
- بسیاری از سالن های زیبایی یک آرایش اضافه برای عکس اسپرت یا مراسم پاتختی را به شما هدیه می دهند. هنگام تنظیم قرارداد در زمینه موارد مندرج در قرار داد حساس باشید و تمامی این ها را قید کنید. موارد اصلی را با دقت کنترل کنید تا در روز عروسی مجبور به پرداخت هزینه اضافی نشوید.
- ذکر تمدید آرایش در روز عروسی
- مبلغ کل خدمات ارائه شده به عروس از طرف سالن زیبایی عروس می بایست در قرارداد ذکر شود و عروس میبایست در تاریخ عقد قرارداد بین 30 تا 50 درصد مبلغ کل قرارداد را به صورت نقدی به آرایشگاه بابت پیش پرداخت، پرداخت نمایند و الباقی مبلغ قرارداد میبایست در روز مراسم و پس از پایان کار، پرداخت گردیده و تسویه حساب کامل شود .تسویه نهایی را پس از پایان کار خود قرار دهید که در صورتی که آرایشگاه به همه مفاد قرارداد عمل نکرد، برای جبران خسارت از آن برداشت کنید. (دقت فرمائید عرف بیشتر آرایشگاه ها پرداخت 50 % هزینه هنگام عقد قرارداد و 50 % روز قبل مراسم شما می باشد، ولی شما سعی کنید حتماً درصدی از مبلغ را مثلاً بین 30 تا 50 درصد را در انتهای کار پرداخت کنید و بعنوان حسن انجام کار تا پایان کار نزد خود نگهدارید.)
قسمت دوم قرارداد با سالن زیبایی عروس
مکتوب کردن موارد زیر در قرارداد باعث می شود تا آرایشگاه وظایف و تعهدات خود را به نحو احسن در خصوص شما انجام دهد، بنابراین رودربایسی را کنار گذاشته و تمامی این موارد را در قرارداد خود قید کنید:
1. در قرارداد قید گردد در صورتی که آرایشگاه (مجری) از مواد مصرفی آرایشی و ابزار ذکر شده در قرارداد استفاده ننماید و کار وی با نمونه کار نمایشی آن متفاوت باشد، عروس (مشتری) حق اعتراض و شکایت از ایشان را دارند. (مبلغ خسارت می تواند از 30 % یا 50 % باقیمانده هزینه که بصورت امانی نزد عروس می باشد، اخذ گردد.)
2. در قرارداد قید گردد هرگونه اختلافی که بین طرفین بروز نماید در نهایت باید مورد حکمیت اتحادیه قرار گیرد و اتحادیه فقط در چهار چوب مفاد مندرج در قرارداد و بدون جانب داری از طرفین حق اعمال نظر و حکمیت خواهد داشت ولاغیر و این مورد به نظر و تایید مشتری (عروس) و مجری (آرایشگاه) رسیده است .
3. در قرارداد قید گردد در صورت عدم ایفای تعهد طرف سالن زیبایی عروس، مبلغ باقیمانده (مثلاً 50 % یا 30% باقیمانده) تا تعیین خسارت توسط .................................. نزد طرف دیگر قرارداد (یعنی مشتری) بطور امانی می ماند، بدیهی است پس از تعیین خسارت از محل آن استیفا می گردد. (سه نقطه میتواند داور تعیین شود یا به مراجع قضایی ارجاع شود، اتحادیه آرایشگران می تواند مرجع رسیدگی به شکایات و اختلافات فی مابین باشد)
آرایشگاه باید متعهد شود در صورتی که به هر دلیلی، یکی از مفاد قرارداد به درستی انجام نشد، چه مبلغ خسارتی به شما پرداخت می کند و شما می توانید از مبلغی که بعنوان حسن انجام کار، پرداخت نکرده بودید، برداشت کنید.
4. در قرارداد قید گردد در صورت وقوع حوادث غیر مترقبه و فورس ماژور که موجب کنسل شدن مراسم عروسی میگردد، جریمه ای به طرف مشتری (یعنی شما) تعلق نمی گیرد. (یکی از شرایط فسخ قرارداد توسط شما)
5. در قرارداد ذکر شود در صورت کنسل شدن مراسم عروسی، چه مبلغی به عنوان جریمه کنسل شدن، می بایست پرداخت کنید. این مبلغ بصورت یک عدد ثابت و یا بصورت درصدی از کل قرارداد بصورت واضح قید شود.
6. در قرارداد ذکر شود درصورت درخواست جهت تغییر روز مراسم توسط شما، آیا آرایشگاه اجازه تغییر روز را به شما می دهد یا خیر و حداکثر تا چند روز قبل از برگزاری مراسم، شما می توانید روز آرایشگاهتان را تغییر دهید و در صورت موافقت، با چه شرایط مالی این اتفاق صورت می گیرد.
7. زمان آماده شدن خود را با آرایشگر بصورت دقیق صحبت کنید و در قرارداد ذکر نمائید و در صورت عدم انجام تعهد توسط آرایشگر، مشتری (عروس) حق شکایت و اعتراض و اخذ خسارت دارد.
امیدواریم با در نظر گرفتن تمامی این موارد، با خیالی آسوده، نگین درخشان شب عروسی تان شوید.
البته به نظر من کمی سخت گیرانه است
ای کاش من این مطلب را قبل از عروسی خودم دیده بودم. عروس خانم ها واقعا مطالب ذکر شده را جدی بگیرید. من خودم اگر مرتب نوشته بودم الان اینقدر ناراحت نبودم