برای همه زوج ها پیش می آید که به دلایل مختلف اختلاف نظرهایی داشته باشند و در روزهای اول ازدواج دچار مشکل شوند. اگر شما هم با عروس خانم در زمینه هایی اختلاف نظر دارید، توصیه می شود که این نکات را به خاطر بسپارید.توصیه های شمس الدین حسینی، روانشناس را بخوانید.
موضوع مورد اختلاف را بیان کنید
بررسی مسائل و موضوعات عینی و ملموس، از بررسی مسائل و موضوعات ابتدایی و کلی راحت تر است. هنگامی که موارد اختلافی را به طور مشخص و عینی بیان می کنید، این امر به شما وهمسرتان کمک می کند افکارتان را روشن کنید و احتمال رسیدن به توافق را افزایش دهید.
خوب گوش کنید
با تمرکز کامل گوش کنید. گوش کردن فعال شما را قادر می سازد روی کل پیام به طور همدلانه تمرکز کنید و در واقع می توانید کلمات، افکار، باورها و احساسات همسرتان را به طور همزمان مد نظر قرار دهید.
از پیام های «من» استفاده کنید
جملات خود را با «من» شروع کنید و احساسات تان را بیان کنید. با استفاده از پیام های «من»، به جای سرزنش همسرتان، مسوولیت رفتارتان را می پذیرید.
عبارات کلی و مطلق گرایانه را فراموش کنید
به کار بردن عباراتی که در آنها از واژه هایی چون همیشه،هرگز و باید استفاده می شود، موجب بزرگ جلوه دادن مشکلات کنونی تان می شود و هیچ فضایی برای خطای انسانی باقی نمی گذارد. سعی کنید تا حد ممکن از چنین واژه هایی استفاده نکنید.
هر بار فقط یک مشکل را حل کنید
برخی زوج ها سعی می کنند در یک محدودی زمانی کوتاه، چندین مشکل را به طور همزمان حل کنند و با چنین روشی تنش موجود را افزایش می دهند. راه حل را به مراحل و گام های کوچک تقسیم کنید. صبور باشید و هر بار فقط به یک مشکل بپردازید.
مراقب کلمات و حرف های انتقادی باشید
همه ما می دانیم که با چه حرف هایی می توانیم موجب بروز واکنش های منفی در همسرمان شویم. بنابراین از سرزنش و متهم کردن او اجتناب کنید.
احساسات تان را بیان کنید
حتی وقتی فکر و احساس شما غیر واقع بینانه یا خودخواهانه به نظر می رسد، باز هم آن را مطرح کنید. وقتی متوجه شوید که همسرتان از خواسته شما به کلی بی اطلاع بوده، حتما تعجب می کنید.
دنبال مقصر نباشید
هدف از برطرف کردن اختلافات زناشویی، بهبود رابطه است. شما باید روی آنچه که برای هر دو بهترین است، تمرکز کنید. وقتی در اختلاف زناشویی همسری برنده شود و دیگری بازنده، در واقع هر دو بازنده هستند. چون اختلاف تنها زمانی برطرف می شود که آنها هر دو احساس رضایت کنند. همواره بکوشید به جای رقابت، با هم همکاری کنید. حل اختلاف به روشی صلح آمیز، بر برنده شدن ارجحیت دارد.
مسوولیت پذیر باشید
مسوولیت احساسات واشتباهات خود را بپذیرید. سطح استرس و تنش خود را تحت کنترل داشته باشید. وقتی از خودتان عصبانی باشید، از اطرافیان خود هم عصبانی و آزرده هستید. حتی وقتی همسرتان علت ناراحتی تان است، از آنچه در درون تان می گذرد آگاه باشید. ببینید هدف هیجانی که در شما شعله ور شده چیست؟
اگر خودتان بخواهید مشکلات و اختلاف نظرهایتان را با عروس خانمتان حل کنید، چه کار میکنید؟