فضای عجیبی است. آنقدر زیبا و خیرهکننده است که وقتی چشم، به سقف شبستان میدوزی، نفسات از این همه نقش و طرح، به شماره میافتد و چنان حس و حال خوبی پیدا میکنی که انگار، از زمان و مکان، بریده میشوی و بالا میروی؛ نزدیکتر میشوی، نزدیک به خود خدا.
در یکی از روزهای سرد زمستان، سری زدیم به مسجد نوسازی که مزین شده به نام حضرت فاطمه زهرا(س) و همچون نگینی، در خیابان شهید عراقی میدرخشد و این روزها، خبرهای شاد و متفاوتی، از آنجا به گوش میرسد.
هیاتی جلو نرفتیم!
عباسی، عضو هیات امنای مسجدالزهرا(س)، در این بازدید، میزبان خوشروی ما بود. او، درباره ساختمان فعلی مسجد و همه اتفاقهایی که در جریان ساخت این مسجد افتاده و این بنا را به یکی از زیباترین و متفاوتترین مسجدهای تهران تبدیل کرده، میگوید: «سال 1378، وقفهای در ساخت مسجد به وجود آمد و ما مجبور شدیم زیرزمین مسجد را بهطور موقت، برای برپایی نماز و برگزاری مراسم مختلف،آماده کنیم. این وقفه، چند سالی طول کشید و اقامه نماز جماعت در همان زیرزمین نیمهساز باعث شد مردم با روح معنوی مسجد انس بگیرند و سرانجام به لطف خدا و همت همین نمازگزاران و کمک 500 میلیونیشان بود که بنا به شکل فعلی درآمد.»
عضو هیات امنای مسجد، سیستم مدیریتی مسجد را یک سیستم کاملا اداری میداند و توضیح میدهد که نه در جریان ساخت و نه در اداره امور،کارها به شکل هیاتی، جلو نرفته و سعی کردهاند سیستم اداری یکپارچهای را در مسجد برقرار کنند.این، همان نکتهای است که در یک بازدید یکی، دوساعته از مسجد و فضای آن یا حضور در یکی از برنامههای مناسبتی که به همت بسیج فرهنگی مسجد برپا میشود، به شدت به چشم میآید و باعث افزایش رضایتمندی بازدیدکنندگان و حاضران میشود.
از معماری، برای جذب مردم استفاده کردیم
در میان مسجدهای تازهساز تهران، مسجد الزهرا(س)، شاید یکی از زیباترین بناها و شبستانها را داشته باشد؛ بنایی که جلوههای گوناگون هنر ایرانی- اسلامی، در گوشه گوشه آن به چشم میخورد، اما همه ماجرا همین نیست. به هر کدام از شبستانها، سالنها و اتاقهای مسجد که سرک بکشید، خواهید دید که در کوچکترین جزییات نیز از تکنیکهای روز دنیا استفاده شده و این بنا را به محیطی امن، آرام، دلنشین و راحت تبدیل کرده است که هر کسی از بودن در آن احساس رضایت میکند.
عباسی میگوید که چنین معماری و چنین دقتی در رعایت جزییات، از همان ابتدا، در نظر هیات امنای مسجد بوده؛ به طوریکه برای ساخت هر بخش از مسجد، کارشناسانی از طرف هیات امنا، تعیین می شدند و به مسجدهای مختلف در سراسر کشور میرفتند تا از جدیدترین طرحها و امکانات، اطلاعات کسب کنند. عباسی در این مورد توضیح میدهد: «در بحث فرهنگی،ما نوآوریهایی داشتهایم و در ساخت بنا هم سعی کردیم این مساله را رعایت کنیم. شاید قبل از ساخت مسجد الزهرا(س)، کسی به فکر طراحی فرشی مخصوص مسجد نیفتاده بود که جای مخصوص مهر داشته باشد یا روی فرش، فضایی مخصوص هرنمازگزار، در نظر گرفته شود تا موقع نماز جماعت، صفها،منظم و مرتب باشند؛ اما ما، این کار را کردیم. فرشی را طراحی کردیم که همه این نکتهها، در بافت آن، رعایت شده بود.»
عباسی تاکید میکند که درِ مسجد الزهرا(س)، به روی هر گروه سازنده دیگری، باز است و هر کسی، در هر جایی از ایران که قصد دارد مسجد بسازد، میتواند از نوآوریهایی که در این مسجداستفاده شده، الگوبرداری کند.
شروع یک زندگی، زیر سقف خانه خدا
اگر متاهل هستید، حتما تبوتاب روزها و ماههای قبل از جشن عروسی را تجربه کردهاید؛ روزهایی که قرار است شیرینترین لحظههای زندگی باشند، به یک مسابقه ماراتون برای پیدا کردن سالن پذیرایی یا کرایه میز و صندلی، ظرف و ظروف و...،تبدیل میشوند و آنقدر آدم را گرفتار میکنند که دیگر، جایی برای لذت بردن از روزهای کمنظیر نامزدی نمیماند. اگر از آن دسته آدمهای خوششانس هستید که قبل از تصمیمگیری درباره تدارکات مراسم عروسیتان، این مطلب را میخوانید، شاید بد نباشد قبل از هر کاری، سری هم به مسجد الزهرا(س) بزنید.
چند ماه قبل، جرقه یک فکر ناب و یک ایده تازه، در ذهن اعضای هیات امنای مسجد زده شد که نتیجهاش،سالنی به نام «نور»، در طبقه زیر همکف مسجداست؛ سالنی کوچک، اما بسیار دوستداشتنی که میتواند نقطه آغاز زندگی مشترک شما باشد. فقط کافی است بخواهید!
من، بهترین عروسی دنیا را داشتم
عباسی، درباره ایده ایجاد یک سالن برای گرفتن مراسم عقد و عروسی در مسجد میگوید: «برای خیلیها که اهل نماز جماعت نیستند، مسجد، یادآور حزن و اندوهی است که با شرکت در مراسمی نظیر ختم، مجلس ترحیم و...، به آنها دست میدهد. چنین برداشتهایی از محیط مسجد، در کنار مشکلاتی که در حال حاضر، بر سر راه ازدواج جوانان وجود دارد، اعضای هیات امنا را به فکر واداشت که قسمتی از فضای مسجد را به این قضیه، اختصاص دهند.»
عباسی، در ادامه، تجربه شخصی خودش را بازگو میکند و درباره نگرانیهایی که برای ازدواجش داشته، حرف میزند: «من، سال 80 ازدواج کردم. من و همسرم، درست مثل هر زوج جوان دیگری، دغدغههایی برای شروع زندگیمان داشتیم، ولی در نهایت، تصمیم گرفتیم قید هر مراسم پرهزینهای را بزنیم و ازدواجمان را در مکه و کنار خانه خدا، جشن بگیریم.» این عضو جوان هیات امنای مسجد،در ادامه اضافه میکند که هنوز هم بعد از 11 سال، فکر میکند بهترین عروسی دنیا را داشته است.
برای اینکه مراسم عقد یا ولیمه عروسیتان را در مسجد الزهرا(س) بگیرید، لازم نیست هزینهای بپردازید. هیات امنای مسجد، سالن را رایگان، در اختیار زوجهای جوان قرار میدهند و شما، در نهایت، فقط باید هزینه پذیرایی و غذایی را که برای میهمانانتان سرو میکنید، بپردازید.
مسجد باید انسان را به یاد خدا بپندارد واز هر گونه تجمل به دور باشد وفقط برای رضایت خدا برنامه های آن شکل گیرد نه به خاطر رضایت مردم اگر خدا راضیافت باشد مومنین هم راضی اند نه به خاطر رضایت جمعی متنوع برنامه های مسجد را طوری سامان دهید که خدا و نفس های آن متمولی خودشان بیابد این شرک است
سلام ممنون از خبر رسانیتان لطفان لینک سایت مسجد را هم اضافه کنید ممنون www.masjedzahra.ir
این مسجد فوق العاده است.حتما به انجا سر بزنید.مطمئنا لذت خواهید برد. ادرس:خ شریعتی-بالاتر ازپل سیدخندان-انتهای خ خواجه عبدلله-خ شهید عراقی
آدرسش کجاست ؟ خ شهید عراقی کجاست ؟
واقعاً جالب بود که هنوز هم نسل جوان معنویت ها را هم حفظ می کنند.مرسی از سایت نوعروس که این مطالب معنوی رو به اطلاع میرسانند برای همه جوانان آرزوی خوشبختی و عاقبت به خیری دارم.