اگر نامزدتان به یکی از بیماریهای روانی مبتلاست قبل از تصمیم قطعی برای ازدواج باید مشاوره کنید. چون باید سختیهای زندگی مشترک با چنین فردی را بدانید.

برخی بیماری‌ها به سختی خوب ‌می‌شوند و همین مسأله باعث می‌شود تا زندگی برای کسی که با فرد مبتلا به یکی از این بیماری‌ها زندگی می‌کند، گاهی کمی سخت شود. این بیماران با یکسری محدودیت‌ها در زندگی مواجه هستند و اگر قرار است وارد زندگی مشترک با فردی شوند، شخص مقابلشان باید به این نکته آگاه باشد.

پارانویا

ویژگی اصلی مبتلایان به این اختلال روانی، عدم اعتماد آنها به دیگران، بدگمانی و بدبینی است. این اختلال بین آقایان شایع‌تر است و فرد مبتلا، سوءظن بیمار گونه دارد و مدام به همسر خود شک می‌کند. زندگی باچنین فردی هم سخت است چرا؟ چون فرد مقابل مدام به این فکر می‌کند که تا کی باید اورا توجیه کنم؟ اینها اهل جرو بحث هستند و خشک و عصبی‌اند. ضمن اینکه بدبینی بیش از حد ممکن است منجر به خشونت یا اختلالات رفتاری دیگر هم شود.

اختلال شخصیت مرزی 

این دسته از افراد به قدری بی‌ثبات هستند که اگر اتفاقی بیفتد دنیا را یا سیاه می‌بینند یا سفید و نگاهشان خاکستری نیست. نشانه‌هایی همچون روابط بین فردی بسیاربی‌ثبات، خشم شدید و نزاع‌های مکرر بدنی، بی‌ثباتی عاطفی، خرج کردن افراطی، سوءمصرف مواد، رابطه جنسی نابه‌هنجار، رانندگی بی‌مهابا، زیاد خوردن و اقدام به خودکشی کردن که شکل فریبکارانه دارد، از ویژگی‌های مهم این اختلال است. اگر پنج علامت از علائم گفته شده را فردی داشته باشد او یک بیمار مرزی یا بوردرلاین است. این دسته از افراد به محض اینکه بحث کوچکی بین آنها و همسرشان درمی‌گیرید یا اتفاق جزئی می‌افتد؛ بلافاصله دست به خودکشی می‌زنند تا دیده شوند.

اختلال شخصیت هیستیریونیک (نمایشی)

اینها هم جزء تهدید کننده‌ها محسوب می‌شوند، رفتار آنها نمایشی است. شخصیت‌های نمایشی، هم در مردان و هم در زنان دیده می‌شود ولی در خانم‌ها به مراتب بیشتراست. پوشش ظاهری و حتی آرایششان با بقیه زنان فرق دارد و با این کار دوست دارند خودشان را بیش از پیش مطرح کنند. در مرحله بعدی بیمار از واقعیت‌های ذهنی و بیرونی دور می‌شود و اصلاً هویت خودرا فراموش می‌کند یا موقتاً برای آرامش خود موضوعی را که بار سنگین عاطفی داشته باشد از یاد برده و دست به دامن انکار می‌شود و با این کار در قالب شخصیت دیگری قرار می‌گیرد و خود را چیز دیگری نشان می‌دهد.

دست بزن

هرچند تنش‌ها و بحران‌های موجود در دوران عقد به ندرت به برخوردهای فیزیکی و کتک منتهی می‌شود، با این حال اگر جروبحث در مورد مسائل جزئی و کوچک منجر به کتک‌ زدن شود و یا موضوع کتک زدن چندین بار تکرار شود، حتماً باید به این رابطه خاتمه داد، چون چنین شخصیتی نمی‌تواند خشمش را کنترل کند. چه بسا این کتک زدن درآینده به قتل هم منجر شود.

اختلال دوقطبی

پربودن خانه از انبوه کارهای نیمه تمام یکی از ویژگی‌های اختلال دوقطبی است. این افراد معمولاً قادر به تمرکز روی یک کار نیستند و میلیون‌ها کار را شروع می‌کنند بدون اینکه بتوانند آنها را تمام کنند. آنها یا در فاز افسردگی هستند و یا درفاز هیجان که در هردو فاز رفتارهای غیر عادی دارند. اینها معمولاً مشکل خواب داند. در فاز افسردگی زیاد می‌خوابند و همیشه احساس خستگی می‌کنند. اما در فاز جنون و هیجان به اندازه کافی نمی‌خوابند اما هیچ وقت احساس خستگی نمی‌کنند.

وسواس

وسواس یک فکر، تصور، احساس یا حرکت مکرر مضر و اعصاب خردکنی است که نوعی احساس اجبار و علاقه به مقاومت در برابر آن همراه است. وسواس، تعادل روانی و رفتاری را از بیمار گرفته و باعث می‌شود تا او در سازگاری با محیط دچار مشکل شود. در بیمار مبتلا به وسواس نشانه‌هایی همچون شک و تردید، ترس، دقت ونظم افراطی، اجبار، احساس بن‌بست، لجبازی دیده می‌شود و در مواردی این علائم خود را به شکل دله دزدی، آتش زدن جایی، درآوردن لباس، بیقراری، بهانه‌گیری، بی‌خوابی، بدخوابی، بی‌اشتهایی، و... نشان می‌دهد. مشاهده این علائم در فرد وسواسی به قدری عجیب است که این احساس به اطرافیانش داده می‌شود که نکند او دیوانه شده باشد.

به نظر شما چه بیماریهای روانی امکان زندگی مشترک را مختل میکند؟