اگر پوست شما به دلایل مختلف تیره و کدر شده وقتش رسیده که در روزهای نزدیک عروسی به فکر روشن کردن پوستتان باشید. با روش های مختلف آشنا شوید و در نهایت با مشورت متخصص تغذیه بهترین روش را انتخاب کنید.
کرم های روشن کننده
یکی از روش هایی که برای روشن سازی پوست از آن استفاده می شود، استفاده از کرم های موضعی است. این روزها اگر به هر داروخانه ای سر بزنید تعداد زیادی کرم های روشن کننده خارجی و ایرانی می بینید که کارشان شفاف سازی و روشن کردن پوست است. البته در این کرم ها از ترکیبات حاوی ویتامین C و ... استفاده می شود که برای از بین بردن لک ها و درخشندگی پوست کاربرد دارند. اگر سراغ کرم های روشن کننده پوست می روید باید حداقل چهارتا شش ماه صبر کنید تا نتایج مثبت آن را ببینید. توصیه می شود این کرم ها را با نظر متخصص پوست و مو تهیه کنید تا محصولی مناسب با نوع پوست تان داشته باشید.
اسکراب ها
اسکراب کرمی است که داخل آن ذرات زبری وجود دارد. باید آن را روی پوست صورت بمالید سپس ماساژ دهید.با این کار سلول های مرده از روی پوست جمع آوری شده و پوست شفاف تر می شود.این روش مکانیکی برای افرادی مناسب است که شرایط پوست شان مناسب بوده و به لایه برداری عمیق نیاز ندارند. اسکراب ها ضمن تمیز و شفاف کردن پوست برای درمان جوش های سر سیاه و تنظیم تعادل چربی پوست هم کاربرد دارند.
میکرودرم ابریژن
در مطب متخصصان پوست و مو برای روشن کردن پوست از دستگاه دیگری هم استفاده می شود که به آن میکرودرم ابریژن می گویند. در این روش پزشک با کمک دستگاهی یک لایه از سطح پوست را می تراشد. در نتیجه لایه های زیرین پوست برای ساختن کلاژن تحریک می شوند و سلول های جوان و روشنی روی پوست قرار می گیرند. البته استفاده از این روش برای درمان آثار جوش و لکه های سطحی هم موثر است.
لیزردرمانی
برای روشن کردن پوست از لیزر هم استفاده می شود. لیزرهای لایه بردار انواع مختلفی دارند که پزشک متخصص تشخیص می دهد برحسب نوع پوست به چه نوع لیزری نیاز دارد. به کمک لیزر لایه ای سطحی از پوست برداشته می شود تا زمینه برای تولید سلول های تازه فراهم شود. البته بعد از لیزر، پوست دچار التهاب می شود و ممکن است احساس سوختگی یا خارش به وجود بیاید اما با کمک پمادهایی التهاب پوست برطرف می شود.در مجموع تورم پوست دو تا چهار روز طبیعی است و بعد از چند هفته رنگ پوست به حالت اولیه بازمی گردد و سلول های تازه و روشنی روی پوست قرار می گیرند. درباره لیزر یک نکته مهم وجود دارد؛ متخصصان پوست معتقدند این روش برای افرادی که پوست شان خیلی تیره است، چندان مفید نیست و شاید نتیجه عکس داشته باشد.
لایه بردارها
اگر استفاده از کرم های روشن کننده پوست نتیجه بخش نباشد و البته فرد تغذیه مناسبی هم نداشته باشد، در مرحله بعد توصیه می شود برای روشن کردن پوستش از روشی به نام لایه برداری یا پیلینگ استفاده کند. لایه برداری انواع مختلفی دارد و برحسب درجه مورد نیاز به صورت سطحی، متوسط یا عمیق انجام می شود. به کمک روش لایه برداری سلول های مرده از روی پوست جمع آوری شده و زمینه برای رشد سلول های تازه فراهم می شود. بدین ترتیب سلول های تازه روشنی روی پوست قرار می گیرند؛ ضمن اینکه به کمک روش لایه برداری چین و چروک ها، لکه های بارداری، کک و مک و زخم های خفیف و آکنه هم درمان می شوند.
تا به حال یکی یا چند تا از این روش ها را امتحان کرده اید؟ کدامش برایتان موثر بوده؟