دقت کنید که داشتن روابط زناشویی خوشایند و لذتبخش با همسر در سلامت جسمی، جنسی و روانی بسیار مؤثر است. بدون داشتن چنین روابطی فاصله عاطفی زوج از هم زیاد میشود و همین مشکل هم اختلافات بیشتری را بین آنها به وجود میآورد و همین اختلافات جدید، روابط جنسی زوج را کمتر میکند.
مزاحم را بیرون کنید
شاید زیاد شنیده باشید که «تنها کارهایی که در تختخواب مجاز است روابط زناشویی و خواب است». اگر لپتاپ یا گوشی تلفن همراهتان را با خود به رختخواب بردهاید، نفر سومی را در خصوصیترین بخش زندگیتان شریک کردهاید! وقتی مشغول ارسال پیامک به دوستانتان هستید یا با راههای ارتباطی جدیدی مثل اینستاگرام و وایبر سرگرمید، از همسرتان و در واقع از خودتان غفلت کردهاید و بخش کاملا خصوصی زندگیتان به یک بخش عمومی تبدیل شده است.
راه حل: اتاق خوابتان را خلوت کنید. هم از شر وسایل شلوغ و اضطرابآور خلاص شوید و هم از تکنولوژی فرار کنید! در اتاق خوابتان تلویزیون نبینید، با تلفن صحبت نکنید، وارد شبکه های اجتماعی نشوید و وایبربازی نکنید. حالا یک بار کل زندگیتان را مرور کنید و جایگاه کار، مطالعه، تفریح، استراحت، عشق و روابط انسانی را در زندگی روزمرهتان تعیین کنید. آیا به هر کدام از اینها، خصوصا به عشق، زمان و جایگاه مناسب را اختصاص دادهاید؟ روابط عشقی و عاطفی هم مثل روابط کاری و رسمی به برنامهریزی احتیاج دارد.
آیا دارو استفاده میکنید؟
هر دارویی ممکن است عوارضی داشته باشد. یکی از این داروها، «داروهای ضد بارداری خوراکی» است. این داروها حاوی هورمونی بهنام «استروژن» است و گاهی میل و روابط جنسی را تحت تأثیر قرار میدهد. داروهای دیگر، مثل بسیاری از داروهای ضد فشار خون، داروهای ضد اضطراب و ضد افسردگی (مثل فلوکستین و سرترالین) هم ممکن است باعث کاهش میل جنسی شوند.
راه حل: داروهای خود را قطع نکنید، اما حتما این مشکلات را به پزشکتان اطلاع دهید تا راهحلی پیدا کند گاهی ممکن است تغییر دارو هم نیاز باشد. اما این کار را به پزشکتان بسپارید.
آیا از خودتان رضایت دارید؟
بسیاری از زنان فکر میکنند «چاق» هستند! جالب است بدانید که خیلی از همین زنانی که خود را چاق تصور میکنند، حتی اضافه وزن هم ندارند. به هر حال، هم چاق بودن و هم تصور چاق بودن رضایت فرد را از خودش کم میکند. ممکن است در این حالت فرد فکر کند دیگر برای همسرش جذاب نیست یا خجالت بکشد بدن چاق خودش را به همسرش نشان بدهد. اگرچه چاقی ممکن است عملکرد جنسی را کاهش دهد، داشتن روابط سالم و صمیمیانه میتواند بر این اثر غلبه کند.
راه حل: چرا اجازه نمیدهید همسرتان خودش نظرش را به شما بگوید؟ شاید او شما را چاق نداند یا با وجود آنکه چاق هستید، هنوز شما را جذاب و دوستداشتنی بداند. ممکن است او شما را همینطور که هستید، دوست داشته باشد. البته اگر واقعا چاق هستید، باید به فکر باشید. ورزش، رژیم غذایی مناسب (و نه رژیمهای افراطی) و مراجعه به پزشک یا متخصص تغذیه به شما کمک خواهد کرد. کاهش وزن میتواند اعتماد به نفس را به شما بازگرداند.
به زمان یائسگی نزدیک شدهاید؟
زنان با رسیدن به دوران یائسگی دچار تغییرات هورمونی قابل توجهی میشوند. این تغییرات حتی قبل از قطع شدن دوران خونریزی ماهانه اتفاق میافتد. یکی از این تغییرات کاهش هورمون استروژن است که سبب تغییرات خلقی، مثل نوسان خلق و افسردگی، میشود و از طرف دیگر به خشکی محیط واژن منجر میشود که رابطه جنسی را دردناک و نامطلوب میکند. ممکن است زنان تلاش کنند از این روابط دردناک پرهیز کنند و تدریجا روابط جنسی خود را قطع میکنند.
راه حل: به پزشک متخصص بیماریهای زنان مراجعه کنید تا شرایط شما را بررسی کند. داروهای هورمونی جایگزین ممکن است این تغییرات را برطرف کنند. البته لازم است پزشک فواید و ضرر این داروها را ارزیابی کند. برخی از زنان ممکن است از داروهای هورمونی موضعی، مثل کرمهای واژینال، سود ببرند و خشکی واژن را رفع کنند. استفاده از ژلهای روانکننده هم گاهی مفید است. روابط صمیمانه خود را به همین راحتی از دست ندهید.
آیا زندگی شلوغی دارید؟
بسیاری از زنان بیرون از خانه مشغول کار هستند و وقتی به منزل برمیگردند، دیگر توان کافی برای برقراری ارتباط با همسرشان را ندارند. حتی این مشکل برای زنان خانهدار که از صبح مشغول کار و رسیدگی به امور خانه و فرزندان هستند، نیز پیش میآید. البته گاهی این «مشغولیتها» به وظایف فرد ربطی ندارد؛ مثل مشغولیت با شبکههای ارتباطی مجازی که تعداد آنها مرتبا بیشتر هم میشود: فیسبوک، وایبر، اینستاگرام، واتسآپ و ...
راه حل: رابطهتان با همسرتان را هم در اولویت بگذارید. کمی دور و برتان را خلوت کنید. رابطه با تکنولوژی را محدود کنید. اگر لازم است همه چیز را فراموش کنید، دوش بگیرید و با همسرتان همبستر شوید. فراموش نکنید شما باید به خودتان هم برسید.
با همسرتان مشکل دارید؟
روابط نزدیک، خواه یا ناخواه، باعث بروز برخوردها و تنشهایی در روابط بین زن و شوهر میشود. بسیاری از این مسائل در حد سوء برداشتها، سوء تفاهمها و دلگیریهای کوتاهمدت و زودگذر است. اما ممکن است زن و شوهر مشکلات جدیتری هم پیدا کنند.
راه حل: با هم در فضایی دوستانه و صمیمانه صحبت کنید. تلاش نکنید حقانیت خودتان را به هم اثبات کنید. گاهی لازم است یکی از دو طرف تنها گوش کند. سعی نکنید از خودتان دفاع کنید. بلکه تلاش کنید همدیگر را بهتر درک کنید. اگر مشکلات جدیتر از آن هستند که خودتان دو نفری آنها را برطرف کنید، از روانپزشک، روانشناس یا مشاور کمک بگیرید. به هر حال، هیچگاه رختخوابتان را جدا نکنید!
شاید همسرتان آماده نیست!
گاهی پیش میآید همسرتان خسته باشد یا میل به رابطه زناشویی نداشته باشد. او هم در طول روز درگیر مسائل کاری و مالی زیادی است. ممکن است او نتواند احساسات خودش را بهطور مناسبی ابراز کند.
راه حل: صبر داشته باشد. همسرتان را درک کنید و به او فرصت بدهید. او را متهم نکنید که دیگر شما را دوست ندارد یا سرش جای دیگری گرم است! درگیری کاری لزوما به این معنی نیست که کار اولویت اول زندگی همسرتان است. مردها به روابط زناشویی خود خیلی اهمیت میدهند. پس او را متهم نکنید که حتی نمیتواند یک رابطه زناشویی ساده برقرار کند. او را سرزنش نکنید و در مقابل، به او محبت کنید.
افسردهاید؟
متأسفانه امروزه افسردگی و اضطراب چنان شایع شده است که انگار جزئی از زندگی روزمره است. افسردگی مستقیما میل جنسی را کاهش میدهد و باعث اشکال در روابط جنسی میشود. فرد افسرده ممکن است توان تحریک همسر خود را هم نداشته باشد.
راه حل: افسردگی درمانپذیر است. راههای متعددی برای درمان افسردگی وجود دارد. جالب است بدانید داروها تنها راه مبارزه با افسردگی نیستند. فکر نکنید مشکل شما چارهای ندارد و تصور نکنید شما باید خودتان به نهایی مشکلاتتان را حل کنید. به روانپزشک مراجعه کنید و درمان را پی بگیرید.
آیا بیماری خاصی دارید؟
بسیاری از بیماریها با بروز مشکلات جدی در روابط فردی و ارتباطات جنسی همراهند. انواع عفونتهای واژینال و بیماریهای زنان باعث اختلال در عملکرد جنسی میشوند. بیماریهایی مثل دیابت، فشار خون بالا و پرکاری یا کمکاری تیروئید هم این روابط را دچار مشکل میکند. گاهی خستگی، کمخونی و بیماریهای روماتیسمی توانی برای برقراری روابط زناشویی باقی نمیگذارند.
راه حل: سریعا به پزشک مراجعه کنید. راه حلهای درمانی را اجرا کنید. به خودتان فرصت بازسازی بدهید. شاید لازم باشد مدتی بهطور موقت روابط روابط زناشویی را از اولویت خارج کنید و سلامت خودتان را باز بیابید.
فکر میکنید روابط زناشویی بعد از گذشت سالها به سردی میگراید؟ چطور میتوان آن را دوباره احیا کرد؟
ازراهنمایتون خیلی خیلی ممنونم بااین کمک هم کمک به مامیکنین هم ان دنیا خداراخوشنوت کرده که بندهایش رابه راه درسته زندگی میرسانید من خیلی باهمسرم سرد مزاجم ولی به خدا شما قول میدم بهترین رابطرو باهمسرم ازامروز شروع کنم وهمیه ان چه که ثانیه ای مراازهمسرم دورکند راازخودجدا ودورکنم چون زندگی وقتی شیرینه که همسرت ازت راضیه واین جوری نه افسردگی است نه غسی همه زیباشادمیشه بیایم همه باهمسرامون شادورابطی دل نشین خوب داشته باشیم به کمک خدای مهربونمون
ممنون از راهنمایی بسیار عالی شمامن در اکثر موارد با شما هم عقیده ام گاهی داشتن علاقه به تنهایی کافی نیست نشان دادن این علاقه به همسر وخیلی مهمه و می تونه عشق دو طرفه رو لذت بخش تر کنه همیشه منتطر حرکت اول از همسر مون نباشیم بلکه از خودمون شروع کنیم وخیلی وقتها خودمون رو جای اون بداریم وبه خودمون و رفتارمان نگاه کنیم ببینیم این رفتار آیا نشان دهنده علاقه واحساس نیاز مون به اون هست یا که نه اگه نیست حتما می تونیم تغییرش بدیم واین رابطه رو صمیمی تر کنیم