سخت نگیرید ...
شاید برای شما و همسر آینده تان پیش آمده که نمی دانید آخر هفته کجا بروید و چطور خوش بگذرانید. شاید در دوران نامزدی امکان سفر های چند روزه برایتان ممکن نباشد. در این صورت با کمی جست و جو می توانید در این روزهای گرم هم برنامه تفریحی جالبی برای دوران نامزدی ترتیب دهید. بد نیست به کوه، دشت و دریاچه های اطراف تهران سر بزنید، یک روز تابستانی را در آب و هوای خنک و متعدلی تجربه کنید و خاطره قشنگی بسازید.
دریاچه شورمست
اگر می خواهید از تماشای جنگل های زیبا حسابی لذت ببرید و کمی هم در یک دریاچه طبیعی قایق سواری کنید بدون شک انتخاب دریاچه شورمست به عنوان مسیر طبیعت گردی بهترین گزینه برای شماست. این دریاچه در شهرستان سوادکوه قرار گرفته و در 6 کیلومتری غرب شهر پل سفید از دور به شما چشمک می زند. در اطراف دریاچه شورمست درختان توسکای کهنسال و بلندی را می بینید که به خنک شدن آب و هوای منطقه کمک می کنند و البته زیبایی بی نظیری را به دریاچه می بخشند. این راهم بدانید که عمق دریاچه شورمست در حدود 5 متر و وسعت آن 15 هزار متر مربع است.
در اطراف دریاچه شورمست امکانات تفریحی مختلفی مانند قایق پدالو، اسکی روی آب و اقامتگاه های ساده ای وجود دارد که برای گردش یک روزه کافی به نظر می رسد. البته خودتان هم باید تجهیزات لازم برای طبیعت گردی را به همراه داشته باشید. تاسیسات عظیم استخراج زغال سنگ، پل ورسک، برج تاریخی لاجیم، قلعه کنگ لو و چند امامزاده از جاذبه های دیگر منطقه هستند که با کمی راه پیمایی می توانید همه آنها را پیدا کنید و با این آثار تاریخی و طبیعی عکس های یادگاری زیادی داشته باشید.
فاصله تا تهران:
170 کیلومتر
مدت زمان رسیدن به منطقه:
در حدود سه ساعت
راه دسترسی
کافیست ازتهران راهی جاده فیروزکوه شوید و بعد از رسیدن به شهر پل سفید از سمت چپ جاده به طرف یک راه فرعی حرکت کنید که شما را به سمت دریاچه شورمست هدایت می کند.
تنگه واشی
در فصل تابستان آب بازی و شنا حسابی می چسبد. اما بهتر از آن این است که برای طبیعت گردی از داخل یک تنگه خنک و زیبا بگذرید، پاهایتان تا زانو خیس شود، ازخنکای این منطقه زیبا استفاده کنید و بعد به دشت سرسبزی برسید.
اینجا هیچ اثری از آفتاب نیست. تنگه واشی یا ساواشی در یک کیلومتری شهرستان فیروز کوه قرار گرفته و بهترین فصل بازدید از این تنگه، تابستان است. شاید در نگاه اول به شدت مجذوب این تنگه 300 متری شوید که با دیوارهای صخره ای بلند با ارتفاع حدود 100 متر احاطه شده است. در فصل تابستان آب تنگه به کمترین میزان خود می رسد و در واقع تنها مسیر عبور از تنگه، داخل آب رودخانه است. به همین دلیل باید دلتان را به آب بزنید و با کفش و لباس وارد تنگه شوید. در این منطقه دو تنگه وجود دارد. فاصله بین دو تنگه در حدود 2 کیلومتر است. بعد از تنگه اول دشتی می بینید و اگر بتوانید از تنگه دوم هم عبور کنید، به آبشار زیبایی می رسید.
علاوه بر جاذبه های طبیعی، در تنگه واشی کتیبه ای از دوره قاجاریه وجود دارد که به دستور فتحعلی شاه حکاکی شده است. این کتیبه 185 ساله تصاویری از شکارگاه، پسران و نوادگان شاه در حال شکار را نشان می دهد. کتیبه تاریخی طوری ساخته شده که از تابش آفتاب و باران در امان بماند اما هنرمندان آن زمان فکرش را هم نمی کردند که گروهی از گردشگران بلای جان کتیبه شوند و به این اثر تاریخی آسیب هایی بیش از فرسایش های طبیعی وارد کنند.
اگر برای اولین بار می خواهید به تنگه واشی سر بزنید بهتر است این نکات را بدانید چون با سایر مسیرهای طبیعت گردی کمی تفاوت دارد:
1- در روزهای آخر هفته این تنگه بسیار شلوغ می شود اما هیجان مردم آزار دهنده نیست و شاید شور و اشتیاق شما را به راهپیمایی و عبور از تنگه دوم بیشتر کند.
2- حتما دو جفت کفش به همراه داشته باشید چون وقتی از آب بیرون می آیید راه رفتن با کفش های خیس کمی دشوار است و می تواند آزار دهنده باشد. در داخل آب سنگ های تیزی وجود دارد. به همین دلیل حتما باید کفش ورزشی مناسبی بپوشید.
3-کوله پشتی بسیار سبک و کوچکی انتخاب کنید. در داخل آن جعبه کمک های اولیه و کمی خوراکی قرار دهید.
فاصله تا تهران:
125 کیلومتر
مدت زمان رسیدن به منطقه
در حدود دو ساعت
مسیر دسترسی:
جاده فیروزکوه را در پیش بگیرید تا به شهر فیروزکوه برسید. دو کیلو متر بعد از این شهر جاده آسفالته ای می بینید که تابلوی تنگه واشی در کنار آن به چشم می خورد. پس از طی این مسیر 10 کیلومتری به روستای جلیزجند می رسید. 4 کیلومتر بعد از روستا باید اتومبیل تان را در پارکینگ پارک کنید و یک کیلومتر پیاده بروید تا به تنگه اول برسید.
دریاچه اوان و قلعه الموت
در فصل تابستان مناطق طبیعی در کنار رودخانه و دریاچه طرفداران بیشتری دارد. به همین دلیل بهتر است دریاچه اوان و بازدید از قلعه الموت را هم در برنامه طبیعت گردی تابستانی قرار دهید. این دریاچه در نزدیکی قزوین و در دامنه کوهی قرار گرفته که با رسیدن به این منطقه بطور حتم از تماشای زیبایی های طبیعی متفاوت در این منطقه لذت می برید. در کنار این دریاچه امکاناتی برای چادر زدن هم وجود دارد اما اگر می خواهید در فصل تابستان در این منطقه اتراق شبانه داشته باشید لباس گرم هم همراه خودتان ببرید چون این منطقه کوهستانی شب های سردی دارد. شنا و ماهیگری در این دریاچه ممنوع است و به فکر قایقرانی هم نباشید چون امکاناتی برای قایقرانی ندارد.
نکته جالب در مورد دریاچه اوان این است که آب آن از چشمه های اطراف تامین می شود و به مین دلیل آب گرمی دارد.
جاذبه دیگر این منطقه قلعه الموت است که در کنار آن چند قلعه دیگر هم وجود دارد که می توانید ضمن پیاده روی و تماشای مناظر زیبا از آنها همه بازدید داشته باشید. قلعه الموت بنای بزرگی است که در بالای تپه قرار گرفته و می تواند شما را حسابی شگفت زده کند. در اطراف آن دره هایی وجود دارد که برای رسیدن به قلعه باید از پله های باریکی عبور کنید و بقایای این قلعه را ببنید. حسن صباح در سال ۴۸۶ هجری قمری این قلعه را تصرف کرده و به همین دلیل این قلعه را به نام قلعه حسن صباح هم می شناسند.
فاصله قلعه تا تهران:
در حدود 250 کیلومتر
مدت زمان رسیدن به قلعه:
حدود 3 تا 4 ساعت
زمان رسیدن به دریاچه از قلعه:
حدود یک ساعت
مسیر دسترسی:
به سمت اتوبان تهران قزوین حرکت کنید. در انتهای اتوبان و چند کیلومتر قبل از قزوین یک مسیر فرعی می بینید که تابلوی الموت در بالای آن دیده می شود. پس از طی مسافت 40 کیلومتربه رجایی دشت می رسید. باز هم باید 50 کیلومتر دیگر رانندگی کنید و بعد از روستای شترخان وارد فرعی دیگری در سمت چپ جاده شوید. 9 کیلومتر دیگر که بروید روستای «گازرخان» را می بینید که قلعه در مجاورت این روستا قرار دارد.
اگر می خواهید به دریاچه اوان برسید باید دوباره به سمت رجایی شهر بروید و بعد از پیمودن مسافت 20 کیلومتری و ورود به فرعی دیگری دریاچه زیبای اوان را پیدا می کنید. چون مسیر کمی پیچ و خم دارد پرس از افراد محلی را فراموش نکنید.
شما برای مسافرت یک روزه جایی را سراغ دارید؟