بعضی از زوج ها بعد از ازدواج با کاهش میل جنسی یا مشکلات دیگر روبرو می شوند. عوامل مختلف بر روی این موضوع تاثیر گذار هستند. ازسوی دیگر با افزایش سن، عملکرد جنسی کاهش پیدا می کند اما این مسئله به سطح فعالیت و تمایل جنسی قبلی فرد بستگی دارد و برای هر فرد متفاوت است.
ربطی به سن و سال ندارد
مسلم است کسی که از ابتدای جوانی عملکرد و تمایل جنسی پایینی داشته وقتی هم که سنش بالا می رود قطعا دیگر میل جنسی برایش نخواهد ماند اما باز هم این مسئله قطعی نیست. گاهی اوقات برعکس هم اتفاق میافتد. برای مثال دیده شده بعضی خانمها که در اوایل زندگی خیلی سردمزاج هستند و میل جنسی پایینی دارند وقتی به سنین میانسالی میرسند، اتفاقا میل جنسی شان بالا میرود! بنابراین موضوع خیلی قطعیت ندارد.
فرسودگی؛ عامل کاهش میل جنسی
یک دلیل کاهش میل جنسی با افزایش سن، فرسوده شدن اندامهای بدن و کاهش انرژی است. این موضوع روی دستگاههای تناسلی و غدد جنسی هم تاثیر میگذارد. بیشتر افراد وقتی وارد سنین میانسالی و کهنسالی میشوند، دچار مشکلات سلامت از جمله فشار خون، دیابت، بیماریهای عصبی و... میشوند که این موضوع در آقایان بیشتر است و روی روابط زناشویی شان تاثیرگذار است. برای مثال آقایی که دیابت دارد شاید دیگر در سنین بالا عملکرد جنسی خوبی نداشته باشد. نکته مهم دیگر اینکه متاسفانه در فرهنگ ما و خیلی کشورهای دیگر این باور وجود دارد که تمایلات جنسی مخصوص جوانهاست، یعنی اگر فرد به سنین کهنسالی برسد و حرف از مسائل جنسی بزند انگار که گناهی مرتکب شده است. شاید طرف خودش تمایل به برقراری رابطه داشته باشد اما در عین حال یک مشکل جسمی دارد و رویش نمیشود به پزشک مراجعه کند، درحالی که این موارد درمان پذیر هستند.
حتما که نباید تمام و کمال باشد!
مسئله دیگر نوع رابطه زناشویی است. متاسفانه وقتی صحبت از رابطه جنسی می کنیم همه در ذهنشان یک رابطه کامل جنسی را تصور می کنند و فکر می کنند اگر فلان مسئله اتفاق افتاد که هیچ، اگر نه پس طرف دیگر عملکرد جنسی ندارد. این طرز تفکر باعث می شود فرد یا طرف مقابلش خود را ناتوان فرض کرده و احساس خشم و حقارت کند. برای مثال کسی که یک بیماری جسمی دارد وقتی این اتفاق میافتد، فکر می کند کفایت لازم برای خانمش را ندارد در صورتی که منظور از داشتن روابط زناشویی فقط یک رابطه جنسی کامل نیست. گاهی حتی می توان با بروز احساسات و گفتن یک کلام عاشقانه و محبت آمیز به اندازه یک رابطه جنسی کامل لذت برد یعنی حتی بوسیدن، در آغوش گرفتن و گفتن کلام عاشقانه برایشان در حد یک عملکرد کامل جنسی لذتبخش خواهد بود.
به متخصص مربوطه مراجعه کنید
مسئله عملکرد جنسی مربوط به حیطه روانپزشکی می شود. منتها گاهی روانپزشک بررسی می کند یا خود فرد متوجه می شود که مشکل جسمی برای مثال دیابت و فشارخون دارد. آقایان در این مواقع می توانند به یک متخصص اورولوژیست یا کلیه و مجاری ادراری و خانمها به یک متخصص زنان مراجعه کنند. در غیر این صورت هر روانپزشکی میتواند کمک کننده باشد. در کشور ما بعضی روانپزشکان در رابطه با مسائل جنسی تحقیقات و مطالعات بیشتری انجام دادهاند. با این حال هر روانپزشکی می تواند به افراد کمک کند. برخی مراکز دانشگاهی مثل کلینیک روزبه و بیمارستان امامخمینی مربوط به دانشگاه علوم پزشکی تهران و کلینیک موسسه روانپزشکی تهران مربوط به دانشگاه ایران به صورت آکادمیک به درمان اختلالات جنسی می پردازند.
سلام من میلاد هستم.من مدتیه که هیچ میلی به رابطه جنسی ندارم اگرهم گاهی اتفاق بیوفته هنگام رابطه جنسی شهوتم ازبین میره ونمیتونم ادمه بدم ناگفته نماندچندسال پیش یک عمل واریکسل انجام دادم لطفاکمکم کنیدخیلی ازاین موضوع رنج میبرم.