تعداد مهمانان باید مناسب باشد
این درست که دلتان می خواهد همه کسانی که شما را می شناسند در مراسم ازدواجتان حاضر باشند و حذف کردن و ننوشتن بعضی افراد در لیستتان کمی دلشوره می آورد. اما به این فکر کنید که هدف این است که مراسم عروسی مناسبی داشته باشید. مراسم مناسب به این معنی نیست که بیشترین تعداد مهمان را در کمترین فضا با کمترین هزینه ممکن داشته باشید!
تعداد را مشخص کنید
برای مراسم عروسی دقیقا یک ماه قبل از تاریخ عروسی باید لیست نهایی مهمان های دوطرف را آماده کرده باشید تا به موقع کارت سفارش بدهید. برای مراسم کوچکتر هم از یک هفته قبل لیست را تهیه کنید تا بتوانید با همه تماس بگیرید.
درجه بندی اقوام را به بزرگتر ها بسپارید. اما خودتان هم حواستان باشد که ممکن است با بعضی از اقوام دور رابطه نزدیکی داشته باشید و به قولی زیاد چشم تو چشم بشوید اما بعضی از اقوام نزدیک را اصلا سالی یک بار هم نبینید.
«آقای ایکس و بانو» این جمله بهترین راه صرفه جویی در دعوت مهمان است. درست است که شما آقای ایکس را میشناسید اما قرار نیست که همه 6 فرزند و نوه ها و عروس داماد هایشان در جشن شما باشند. برای خانواده هایی که تعداد بچه های کوچکشان زیاد است هم میتوانید از این جمله استفاده کنید.
صمیمیترها را دعوت کنید
لازم نیست همه دوست هایتان را به عروسیتان دعوت کنید. به غیر از یکی دو نفر که خیلی صمیمی هستند از چند تای بقیه میتوانید بعد ها در خانه جدیدتان پذیرایی کنید. دوستانتان را با همسر یا نامزدشان دعوت نکنید. چون همسر دوست شما قطعا در جشن کسی را نمی شناسد.
حتما نباید تعداد مهمان ها ی دو خانواده با هم برابر باشد. اگر تعداد مهمان های شما کمی کمتر شد، خودتان را مجبور نکنید فقط بهخاطر برابر کردن تعداد، مهمان بیشتری دعوت کنید. چون جمعیت نسبی خانواده های مختلف با هم متفاوت است.
نوشتن لیست را از اولین نفری که به ذهنتان می رسد شروع نکنید و زیر هم بنویسید. این روش هر چند اولین روشی است که برای نوشتن لیست به نظرتان می رسد. اما تقریبا بد ترین آن است.
دسته بندی کنید
مهمان هایتان را دسته بندی کنید. برای نوشتن لیست مهمان ها بهترین کار همین است. نه کسی از قلم می افتد نه خودتان گیج می شوید. می توانید قبل از نوشتن لیست افراد فامیل را یک فرم شجرهنامه بنویسید. دسته بندی مهمان هایتان در فرم شجره نامه می تواند به این ترتیب باشد:
-فامیل درجه یک پدر/مادر
-فامیل دور! پدر/ مادر
-دوست خانوادگی / دوستان خودتان
برای هر کدام از این دسته ها لیست جدا گانه ای تهیه کنید. افراد فامیل یا خانواده های بزرگ را هم پشت سر هم بنویسید.
جدول بکشید
برای نوشتن اسامی مهمان ها می توانید از یک جدول استفاده کنید و در آن نام فرد یا خانواده ای را که در هر صورت یک کارت برای آنها لازم است در یک ردیف بنویسید. بر اساس اهمیت حضور فرد در جشن به آن خانواده یا فرد نمره 1 تا 3 بدهید تا اگر لازم بود تعدادی را حذف کنید. در هنگام ویرایش لیست جلوی اسم کسانی که حتما دعوت خواهید کرد تیک بزنید و کسی را که حذف می کنید ضربدر بزنید. با این روش شمارش تعداد افراد و تعداد کارت های لازم را به راحتی انجام می دهید.
مرتب باشید
می توانید برای تهیه جدول از نرم افزار اکسل استفاده کنید. اگر لیستتان دست نویس باشد ممکن است در آخر چند کاغذ پر از خط خوردگی داشته باشید که خوانا نباشد یا حتی مجبور بشوید چند بار لیست را باز نویسی کنید. خوبی استفاده از کامپوتر این است که این نرم افزار همه این کارها را برایتان انجام می دهد. مجبور نیستید خودتان تعداد مهمان ها و کارتهای مورد نظر را بشمارید و در صورت تغییر لیست هم مجبور نمی شوید از اول شمارش کنید. یکی دیگر از مزیت های لیست کامپیوتری این است که به راحتی می توانید لیست تان را ویرایش کنید و در آخر یک لیست جمع و جور و تمیز داشته باشید که به راحتی می شود آن را تکثیر کرد.
شما برای تعیین لیست مهمانان عروسی تان به چه نکاتی توجه میکنید؟
عالی بود