به کار بردن جملههایی مانند «دیدی گفتم»، «تا ببینیم چی پیش میاد»، «این وظیفه من نیست»، «خانواده من، خانواده تو»، «تو هیچ وقت»، «تو همیشه»، «همهاش تقصیر تو بود»، «چرا ما نباید مثل آنها باشیم»، «خانوادهات خصوصا فلانی» و «همینه که هست.»میتوانند رابطهها ر ا به بنبست برسانند.
سه اصل مهم را فراموش نکنید
1- باید به شناخت «خود» بپردازید، آنچه را که لازم است فرابگیرید و با مدیریت صحیح، طرح و برنامه یک زندگی مناسب را خلق کنید.
2- به شناخت حالتها و روحیات همسر خود بپردازید. در این صورت میتوانید تفاوتهای خود و همسرتان را درک کنید و اصرار نداشته باشید او به صورت جدی تغییر کند. تفاوتها نیز قابل پذیرش میشوند و دیگر به تضاد و تقابل تبدیل نمیشوند. بعضی از همسران از تفاوتهای بین خود برای گرفتن امتیاز و سرکوبی طرف مقابل استفاده میکنند. وقتیتفاوت ها تفسیر به رای شوند به تضاد تبدیل میشوند و ممکن است شرایطی رخ دهد که همسران همیشه در حال بحث یا درگیری باشند. اگر این روند ادامه پیدا کند آنها درمقابل هم میایستند و ممکن است برای پیروزی ظاهری به هر اقدامی دست بزنند. در این صورت زندگی تبدیل به جبهه جنگ میشود.
3- شما و همسرتان باید بتوانید به هم اعتماد و محبت کنید و خواهان کنترل هم نباشید. تمایل به احساس مالکیت و کنترل همسر از عوامل مخرب زندگی است که باعث رنجش و تنش بین همسران میشود. با اعتماد متقابل و رعایت فضای خصوصی همسران، میتوان به موفقیت در ازدواج امیدوار بود.
مهارتهایی برای زندگی موفق
1. رازدار باشید و مسائل بین خود را به صورت مستقل حل کنید.
2. به موقع حرف بزنید و احساسهای مثبت خود را بیان کنید؛ مانند علاقه و احترام، قدرشناسی و تحسین.
3. احساسهای منفی خود را در زمان، مکان و موقیعت مناسب و با استفاده از ادبیات صحیح مطرح کنید.
4. به صورت کلامی و غیرکلامی به همسرتان توجه نشان دهید؛ به ویژه در جمعهای خانوادگی یا دوستانه.
5. به خانوادههای یکدیگر احترام بگذارید.
6. در کلاسهایی که تفاوتهای زن و مرد و مهارتهای ارتباطی و گفتوگو را آموزش میدهند، شرکت کنید.
اگر فکر میکنید نسخه ازدواج شما موفق شما چیزهای بیشتری دارد، حتما با ما و نوعروسان دیگر در میان بگذارید.
درسته، هیچ دو انسانی شبیه هم نیستند و قرار نیست باشند. هر انسانی یک نوآوری و خلقت جداگانه و یکتایی از خالق یکتاست. مهم اینه که انسانهای هم هدف کنار هم باشند، با همه تفاوتهای احتمالی.