مهمترین مشکلات دوران نامزدی از نگاه روانشناسان در چند مورد ساده خلاصه می شود که اگر آنها را بدانید دیگر از ازدواج پشیمان نمی شوید، کافی است آنها را جدی بگیرید.
در دوران نامزدی خجالت نکشید
یک علت مهم بروز مشکل در دوران نامزدی این است که به دلیل خجالت از طرف مقابلشان سوال نمیپرسند. سوال کردن شاهراهی است برای شناخت طرف مقابل اما یکی یا هر دو نامزد، این کار را انجام نمیدهند؛ مثلا اگر دختر حساس، عصبی یا زودرنج است این مساله را طرف مقابلش باید بداند تا اگر پسر در دوران نامزدی با این حالات در همسر آیندهاش مواجه شد بداند که چه عکسالمعلی باید نشان بدهد. مشکل دیگر این است که دختر و پسر در زمان بروز مشکل، به جای مراجعه به متخصص به خانوادههایشان رجوع میکنند.خانواده اطلاعات کافی در زمینه مشکلات زوجین ندارند و با دادن اطلاعات غلط گره کور رابطه را بیش از پیش محکمتر میکند. دختر و پسر نباید تسلیم زرق و برق طرف مقابلشان شوند؛ به طور مثال دکتر بودن خواستگار نباید مانع از این شود که گذشته او به بوته تحقیق خانواده کشیده نشود. یک اشتباه دیگر این است که یکی از دو طرف یا هر دو طرف میپرسند که متولد چه ماهی هستی؟ این غلط است. دو طرف باید ویژگیهای شخصیتی یکدیگر را بشناسند. مشکل بسیار مهم دیگر این است که دختر و پسر در روابطشان باید حدی مشخص کنند و بیش از آن تجاوز نکنند تا ازدواج کنند.
دوران نامزدی طولانی مدت
طولانی شدن نامزدی مشکل ایجاد میکند. یک دوره نامزدی نرمال بین شش ماه تا یک سال است. طولانی شدن دوره نامزدی سبب بروز سوءتفاهم و استرس در یک طرف این رابطه میشود. طولانی شدن رابطه نامزدی سوای ایجاد استرس باعث بدبینی نسبت به طرف مقابل میشود. نامزد مقابل به این فکر میکند که این فرد تصمیم دارد با من زندگی کند یا نه؟ آیا میخواهد از من جدا شود؟ آیا با فرد بهتری از من قصد ازدواج دارد؟ آیا به دنبال بهانهای میگردد تا من از او جدا شوم؟ همین سوالات را خانواده هم مطرح میکند و مدام به دختر سرکوفت می زند که دو سال است تو را نامزد کرده چرا نمیآید تو را به خانه خودش ببرد؟ از طرف دیگر همسایهها هم آتش این موضوع را با دخالتهای بیجای خود روشن میکنند و میگویند پس چرا عروسی نمیکنی؟ متاسفانه جامعه ایرانی برای همه زندگی میکند جز خودش. مساله دیگری که رابطه دو نفر را با تنش مواجه میکند این است که مثلا پسر برای دیدن نامزدش میخواهد به خانه دختر برود. از این طرف پدر دختر مخالفت میکند و باعث بروز اختلاف در میان دو خانواده میشود.
شناخت طرف مقابل در دوران نامزدی
یکی از کارهایی که هر دختر و پسر قبل از ازدواج و در دوران نامزدی باید انجام بدهند، این است که اطلاعات کاملی از خود فرد و خانوادهاش به دست بیاورند. همان چیزی که در جامعه ما بسیار کم دیده میشود و بسیاری از خانوادهها این مساله را جدی نمیگیرند و دختر و پسر به جای فکر کردن به این مساله فقط به شام خوردن و بیرون رفتن با هم فکر میکنند. مشکل دیگر عدم انتقادپذیری طرفین در این دوران است که به تخریب یک رابطه دو نفره منجر میشود. بعضی از دختران یا پسران اگر موقعیت مالی یا جایگاه اجتماعی ممتازی داشته باشند این مساله را دستاویزی قرار میدهند تا از بالا دست به طرف مقابلشان نگاه کنند. با این امتیازات افکارشان را به دیگری تلقین میکنند. باورها و نگرشهای فرد هم با توجه به اینکه پایههای شخصیت افراد را تشکیل میدهد در دوران نامزدی نباید زیر سوال برود.
شاید مشکلات شما در دوران نامزدی چیزی بیشتر از آنچه گفتیم بوده است، در این صورت ما را در جریان بگذارید.